Zwart Wit fotografie

Zwart wit trouwfoto’s – pure fotografie!

Huwelijksfotograaf zwart wit
Zwart wit Huwelijksfotograaf

Iedere huwelijksfotograaf heeft zowat een favoriete fotografische stijl die hij hanteert, zeg maar de vingerafdruk die hij op z’n trouwfoto’s achter laat. Als professioneel trouwfotograaf hou ik me niet meteen vast aan 1 fotografische stijl. Ieder huwelijk ademt een verschillende sfeer uit en het is net die sfeer (look & feel) van jullie huwelijk,  die ik als huwelijksfotograaf in jullie huwelijksreportage wil weerspiegelen. Toch loopt er ook een rode draad doorheen mijn huwelijksreportages. De afwerking mag dan al wel telkens verschillend zijn, de opbouw van onze fotoreportages en de ingrediënten blijven steeds hetzelfde. Mijn huwelijksreportages worden daarom het meeste omschreven als, spontaan, origineel, met een ander kijk op de dingen, een beetje eigenwijs, een tikkeltje gewaagd en met een flinke dosis HUMOR!

Zwart Wit Fotograaf

Ok, ok… ik geef het toe! Als artistiek trouwfotograaf heb ik natuurlijk ook een voorkeur van trouwfoto’s. Zo ben ik hopeloos verliefd op de zwart wit fotografie. Zwart wit fotografie blijft gewoon iets mysterieus hebben! Zwart wit trouwfoto’s dringen door tot in de ziel van de foto, zijn puur, eerlijk en maagdelijk ongeschonden. Kleuren, filters en extra Instagram achtige plugins werken vaak storend en nemen soms de essentie van de foto weg, terwijl zwart wit trouwfoto’s dikwijls tot in de kern van het onderwerp geraken. Zwart wit fotografie neemt alle afleidingen weg en focust rechtstreeks op de inhoud van de foto en niet op de afwerking. Zo treedt het onderwerp en het kader waarin het zich bevindt (het verhaal) volledig op de voorgrond en krijg je als het ware een objectieve reportage-look. … Pure eerlijkheid noem ik dat! – I love it 🙂

Natuurlijk kan je niet een volledige huwelijksreportage in zwart wit schieten, maar sommige trouwfoto’s, onderwerpen en moment-opnames schreeuwen nu eenmaal om van hun kleur verlost te worden en dan neem ik als huwelijksfotograaf graag mijn verantwoordelijkheden op. Het is zoals ze in de volksmond zeggen “Once you go black, you never go…”, of stond dit in een andere context?

Door David Torres

Meer Zwart Wit trouwfoto’s

Huwelijksfotograaf David Torres – member of Fearless Photographers

Geef een reactie